nieuws

Onno Kokmeijer** actief op Dance Valley

Restaurant

Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu in Hotel Okura in Amsterdam kookt zaterdag 4 augustus tijdens Dance Valley in Spaarnwoude. De tweesterrenchef serveert vanuit een foodtruck streetfood, dat ‘een tikkeltje gezonder is dan wat festivalbezoekers normaal gesproken gewend zijn’.

Onno Kokmeijer** actief op Dance Valley

De aanwezigheid van tweesterrenchef Onno Kokmeijer op Dance Valley in Spaarnwoude is een initiatief van Unilever Food Solutions. De chef-kok gaat tijdens het festival laten zien dat gezond ook heel lekker kan zijn.

Kokmeijer, normaal gesproken werkzaam in de keuken van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura in Amsterdam, serveert vanuit een foodtruck streetfood dat ‘een tikkeltje gezonder is dan wat festivalbezoekers normaal gesproken gewend zijn’.

Unilever Food Solutions presenteerde recent het World Menu Report, een jaarlijks onderzoek naar consumentengedrag en -behoefte met betrekking tot eten buitenshuis. Onderzoek hiervoor werd uitgevoerd in tien landen en onder vijfduizend consumenten.

‘Iets gezondere’ variant

Belangrijkste conclusie: mensen willen gezondere opties als ze buitenshuis eten, maar dit klinkt vaak minder lekker, te duur en niet voldoende vullend. Als mensen mogen kiezen, willen ze geen gerecht dat 100 procent gezond is maar een ‘iets gezondere’ variant. 66 procent van de ondervraagden kijkt in een restaurant vaak naar de gezondere optie.

Naar aanleiding van de bevindingen van het onderzoek introduceerde Unilever het Verleidelijk lekker-programma. Daarmee hoopt de fabrikant chefs en horeca- en cateringondernemers te helpen bij het doorvoeren van kleine, gezonde veranderingen in menu’s.

Reageer op dit artikel