nieuws

Opnieuw internationaal succes Oud Sluis***

Restaurant

Oud Sluis in Sluis blijft het internationaal goed doen. Het restaurant van driesterrenchef Sergio Herman staat op plaats 6 in de Top 100 European Restaurants 2012 van het Amerikaanse Opinionated About Dining. Ook driesterrenrestaurant De Librije (56) is opgenomen in die lijst.

Opnieuw internationaal succes Oud Sluis***

Driesterrenchef Sergio Herman bevindt zich in goed gezelschap in de Top 100 European Restaurants 2012 van Opinionated About Dining (OAD). De lijst wordt aangevoerd door het door Michelin met twee sterren bekroonde Quique Dacosta in het Spaanse Dénia.

Op plaats twee staat driesterrenrestaurant The Fat Duck in het Engelse Bray van Heston Blumenthal. Het volgens St. Pellegrino’s World 50 Best Restaurants beste restaurant van de wereld is derde: Noma in Kopenhagen van tweesterrenchef René Redzepi.

De plaatsen vier, vijf, zeven en acht zijn Frans: respectievelijk Troisgrois in Roanne, Bras in Laguiole, Arpege in Parijs en Pierre Gagnaire in Parijs. Louis XV in Monte Carlo (Monaco) staat op plek negen en Mugaritz in Errenteria (Spanje) sluit de top 10.

Volgens OAD kent Oud Sluis over één van de meest vooruitstrevende keukens van Europa. Driesterrencollega Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse staan met De Librije in Zwolle op plek 56. OAD noemt de eetgelegenheid het culinaire centrum van Noord-Nederland.

De ranglijsten van OAD komen tot stand op basis van online reviews. De resultaten van 2012 zijn gebaseerd op meer dan 70.000 reviews door meer dan 3.000 geregistreerde reviewers. Beleving is een belangrijke factor bij het bepalen van de lijst.

Reageer op dit artikel