nieuws

Peter Gast werkt aan pop-up versie Schulten Hues & Friends

Restaurant

Peter Gast, patron-cuisinier van sterrestaurant ’t Schulten Hues in Zutphen werkt aan een pop-up versie van zijn brasserieconcept Schulten Hues & Friends. Deze zaak zit tegenover ’t Schulten Hues in de kelder van het Eden hotel in Zutphen.

Peter Gast werkt aan pop-up versie Schulten Hues & Friends

Dit concept kenmerkt zich door een menu van klassiekers uit ’t Schulten Hues en signature dishes van bevriende topkoks en sterrenchefs. De kaart bevat 16 gerechten, vier van Peter Gast, de overige 12 van ander chef-koks. Onder andere Jonnie Boer, Niven Kunz en Ron Blaauw zijn terug te vinden op de kaart.

‘De pop-up versie van Schulten Hues & Friends wordt heel bijzonder. Ik zie het voor me als een Schulten Hues & Friends op doorreis. Drie maanden in Nijmegen, twee in Utrecht en ga zo maar door. Het zal niet zo zijn dat ergens een pand leeg staat en dat we daar dan drie jaar in gaan zitten. Dat zie ik niet voor me. Door op doorreis te gaan, kun je veel mensen kennis laten maken met culinaire toppers van Nederlandse bodem.’

Heel vastomlijnd zijn de plannen nog niet. ‘We zijn druk met het uitwerken van het idee en zoeken partners die er net zo enthousiast over zijn als wij’, zeggen Peter Gast en Jacqueline Liere.

Schulten Hues & Friends is in september vorig jaar geopend. De keuken staat onder leiding van voormalig souschef Rinaldo van Berlo. Het restaurant heeft veertig couverts. Het foodconcept heeft als doel betaalbaar culinair genieten.

Reageer op dit artikel