nieuws

Rob van der Veeken eerste halve finalist Zilveren Champignon

Restaurant

Chef-kok en eigenaar van De Hofstee in Bladel, Rob van der Veeken, heeft zich op 17 juli als eerste geplaatst voor de halve finale van de kookcompetitie om de Zilveren Champignon op de Floriade in Venlo.

Rob van der Veeken eerste halve finalist Zilveren Champignon

Tijdens de eerste kwartfinale wist de chef-kok van de Brabantse eetgelegenheid zijn mededingers Bas Kranen (De Leuf, Ubachsberg), Teun van Nuland (Brienen aan de Maas, Well) en Joost Opdenoord (PTH  Lerarenopleiding, Eindhoven) achter zich te laten.
Kranen eindigde als tweede en maakt nog kans om op basis van het door hem behaalde puntenaantal door te dringen tot de halve finale.
Kalfsvlees
De deelnemers moesten dit keer aan de slag met een black box waarin kalfsvlees zat. Met onder meer spierstuk van de bovenbil, hart zwezerik, kalfswang en kalfshaas maakten ze een amuse, voor- en hoofdgerecht en een dessert.
De jurering was dit keer in handen van Meesterkoks Paul Pollux , René Brienen en Hein Willemsen.
De volgende kwartfinale is op 7 augustus.

Reageer op dit artikel