nieuws

Sommelier Peter-Paul Kleiss weg bij Boreas**

Restaurant

Sommelier Peter-Paul Kleiss (27) gaat weg bij tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze. Hij heeft een nieuwe baan in Parijs bij de Wereldkampioen sommelier Enrico Bernardo. Kleiss verruilt het restaurant van Nico en Sonja Boreas voor Il Vino in Parijs, een restaurant waar gerechten bij wijn bedacht worden in plaats van andersom.

Sommelier Peter-Paul Kleiss weg bij Boreas**

‘Hoewel ik het enorm naar mijn zin heb bij Boreas, is dit een kans die ik niet laat lopen. Ik ga gewoon werken bij hét wijnrestaurant van de wereld.’ Kleiss laat Misset Horeca weten dat hij al langer de kriebels had om internationaal iets te gaan doen. ‘Via via hoorde ik dat Enrico Bernardo een sommelier zocht en ik heb gewoon gesolliciteerd. Ben uitgenodigd voor een gesprek en een blindproeverij. Tja, en toen had ik een nieuwe baan.’

Kleiss komt in dienst als sommelier. ‘Als ik mezelf bewijs mag ik me gaan bemoeien met de nieuwe zaak die Enrico Bernardo wil gaan opstarten. Maar zo ver is het natuurlijk nog niet.’

Over de opvolging van Peter-Paul Kleiss bij Boreas is nog niets bekend. Boreas zit overigens niet zonder sommelier, de Belgische Jessica Klook is er hoofdsommelier. Kleiss die Roy Pelgrim van Cordial in Oss als leermeester had, vertrekt in september naar Parijs. Zijn vakantie brengt hij dit jaar door op een taalschool in Frankrijk om Frans te leren spreken, een taal die hij nu nog niet machtig is. ‘Tegenover Nico en Sonja Boreas heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik internationale ambities heb. Maar natuurlijk vinden ze het jammer dat ik wegga. Dat vind ik zelf ook. We hebben echt een goede verstandhouding. Maar deze baan in Parijs, het mekka van de gastronomie, is een enorme uitdaging voor me. Dat begrijpen zij ook.’

Kleiss werkte sinds mei 2011 bij Nico en Sonja Boreas. Daarvoor werkte hij bij sterrestaurant Cordial in Oss. Stage liep hij aan het begin van zijn carrière bij de The Fat Duck en ook werkte hij bij Beluga, het tweesterrenrestaurant van Hans van Wolde in Maastricht. Eind vorig jaar werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot Talentvol Sommelier.

Reageer op dit artikel