nieuws

Sterrestaurant’ Zwarte Cross: ‘Volgend jaar weer

Restaurant

Bezoekers van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde stonden afgelopen weekeinde in de rij voor Le Carburateur, het restaurant op sterniveau. Sterchef Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk, met Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten initiatiefnemer, liet zaterdagmiddag al weten er in 2013 weer te willen staan.

Sterrestaurant’ Zwarte Cross: ‘Volgend jaar weer

‘We weten dat er geld bij moet, maar dit is zo leuk om te doen’, reageerde sterchef Rik Jansma zaterdagmiddag tegenover het ANP. ‘Volgend jaar willen we er weer staan. Gekkigheid kan hier, maar dan wel met topkwaliteit.’

De Harderwijkse sterchef met Achterhoekse roots is zelf al jaren een verfend bezoeker van het evenement. Hij benaderde de organisatie met het plan voor een restaurant, dat hij bedacht met collega-chef Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten. Een enthousiaste reactie was het gevolg.

Tafels continu bezet

Rik Jansma en Erik de Mönnink kozen voor lage prijzen om zo een nieuw publiek aan te trekken. Die missie slaagde. De belangstelling voor een tafel in het restaurant was enorm, waardoor de zaak continu tot de laatste plek bezet was.

Niet eerder was een restaurant op sterniveau onderdeel van een festival. Op het menu stonden tal van streekgerechten, vanzelfsprekend ook met producten uit de regio.

Recordaantal bezoekers

De organisatie spreekt van een zeer geslaagde editie die vrijwel probleemloos verliep en een recordaantal bezoekers mocht verwelkomen. Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juli passeerden liefst 156.000 bezoekers de kassa’s van het terrein in Lichtenvoorde.

Zondag werd de miljoenste bezoekers beloond met een levenslang gratis toegang tot het jaarlijkse evenement, dat voor 2013 op de agenda staat van 26 tot en met 28 juli.

Foto: @Basiliek

Reageer op dit artikel