nieuws

Topchef RTL 5 op de schop

Restaurant

Het televisieprogramma Topchef van RTL 5 gaat vanaf dit najaar op de schop. Robert Kranenborg en Julius Jaspers gaan in het nieuwe seizoen zelf de culinaire strijd aan. Ze gaan wekelijks een brigade opleiden die strijdt tegen het keukenteam van een sterrenchef.

Topchef RTL 5 op de schop

Voor het tv-programma Topchef gaan Robert Kranenborg en Julius Jaspers elke week een team van acht mensen opleiden. Aan het einde van de programmaweek neemt het team van Kranenborg en Jaspers het op tegen de witte brigade van een Nederlandse sterrenchef. Onderweg valt de helft van de kandidaten af zodat uiteindelijk een team van vier overblijft, zo meldt Robert Kranenborg op Facebook.

Elke maandag starten acht kandidaten aan de grote uitdaging om in korte tijd met harde hand te worden getraind naar het niveau van een sterrenbrigade.

Een onafhankelijke, gerenommeerde jury, bestaande uit twee vaste culinaire gezichten en elke week een wisselende tweesterrenchef, velt het oordeel of het de Topchef-brigade is gelukt om de sterrenbrigade eruit te koken. Wie de juryleden zijn is nog niet bekend gemaakt.

De eerste aflevering van Topchef nieuwe stijl is te zien op maandag 27 augustus tussen 19 en 20 uur.

Reageer op dit artikel