nieuws

Van Dreumel: ‘ik mis de topkeuken

Restaurant

Willem-Pieter van Dreumel mist het koken op hoog niveau. Hiermee verklaart hij zijn overstap van opleidingsinstituut De Baak naar Villa de Duinen in Noordwijk. In april vorig jaar stapte de Meesterkok over van tweesterrenrestaurant Parkheuvel naar De Baak. Hij verliet destijds de topkeuken om meer tijd vrij te maken voor zijn gezin.

Van Dreumel: ‘ik mis de topkeuken

Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel gaat in augustus aan de slag als nieuwe chef-kok van hotel-restaurant Villa de Duinen. Hij volgt Jean-Jacques Menanteau op die na twee jaar vertrekt bij de Villa. ‘Ik mis de topsport. Ik heb het afgelopen jaar gemerkt dat ik te fanatiek ben en nog te jong. Mijn keuze voor De Baak is niet geworden wat ik er van verwachte. Ik geef soms honderd couverts uit met drie mensen in de keuken en dat is gewoon niet de kwaliteit die ik gewend ben te verzorgen.’

Dreumel vervolgt dat hij de soms bijna euforische stemming mist na een drukke avond service draaien. Mensen komen hier voor hun opleiding of training. Niet voor het eten. Ze hebben er een heel andere beleving bij.’

Over zijn culinaire ambities is Van Dreumel voorzichtig. ‘Ik ga niet hoog van de toren blazen. Maar iedereen kent mijn achtergrond en die zal ik niet verloochenen’, besluit de Meesterkok.

Top Lekker

Jean-Jacques Menanteau (bijna 55), jarenlang chef-kok van Hotel De L’Europe, wist Villa de Duinen een plek te bezorgen in de top 120 van Lekker. Hij wil desgevraagd niet veel loslaten over zijn vertrekt bij de Villa. ‘Het is echt in goed overleg met de eigenaar gegaan. We hebben het twee jaar met veel plezier gedaan, maar hebben besloten er mee te stoppen.’

Het is nog niet bekend wat Menanteau nu gaat doen. De van oorsprong Franse chef heeft geen plannen om terug te keren naar Frankrijk.

Zie ook: Villa de Duinen: Menanteau weg, Van Dreumel komt

Meer over Villa de Duinen in Misset Horeca van 27 juli.

Reageer op dit artikel