Thuisafgehaald.nl groeit snel naar 1.500 'koks

Thuisafgehaald.nl groeit snel naar 1.500 'koks

Bijna 1.500 particulieren hebben zich inmiddels aangemeld als kok bij Thuisafgehaald.nl, een virtueel kookplein waar liefhebbers van eten samenkomen. De website bestaat sinds een paar maanden en biedt particulieren de mogelijkheid om maaltijden aan andere particulieren aan te bieden.

Naast de bijna 1.500 aangeboden koks telt de site inmiddels 7.800 geregistreerde afhalers. Dat laat Freya Zuidervaart van Thuisafgehaald.nl desgevraagd weten.

Op Thuisafgehaald.nl kunnen consumenten zelf gerechten aanbieden. Ze bepalen zelf welk gerecht te samenstellen en welke prijs ze daarvoor willen hebben. Afhalers kunnen via de site laten weten dat ze een maaltijd willen kopen en spreken vervolgens af hoe laat de gemaakte maaltijd afhalen. Het afgesproken bedrag wordt contant en gepast betaald bij het ophalen van de maaltijd.

Zuidervaart denkt dat er weinig restaurantkoks zijn die maaltijden aanbieden op de site, iets dat overigens niet is toegestaan. ‘Wij willen geen concurrentie zijn voor de horeca, want een restaurant geeft een compleet andere beleving en service dan een thuis afgehaalde maaltijd’, aldus Zuidervaart.

Thuisafgehaald.nl maakt volgens Zuidervaart een enorme groeispurt door. ‘We hopen in de toekomst onderdeel te worden van de dagelijkse vraag: wat eten we vandaag. We bestaan pas een paar maanden en we groeien al sneller dan we hadden gehoopt’, aldus Zuidervaart.