nieuws

Chef bedenkt kreeftenburger met knipoog naar gele M

Restaurant

Restaurant Scherp in Middelburg heeft afgelopen zomer een tussengerecht gecreëerd dat de naam ‘Healthy meal’ heeft meegekregen. Het broodje kreeftenburger is uit de gein ontstaan, als een soort parodie op de happy meals van hamburgerketen McDonald’s.

Chef bedenkt kreeftenburger met knipoog naar gele M

Hoofdbestanddeel van het ‘Healthy Meal’ is een kreeftenburger van Zeeuwse kreeft en garnalen. Daarbij krijgt de gast een broodje van 100 procent Zeeuwse tarwe en wakamé van zeeboerderij ‘De Wierderij en gezuiverd Oosterschelde water.

‘We serveren er een gazpacho in een flesje bij van watermeloen, kreeft en sinaasappel en een puntzakje met krokante frites van Zeeuwse aardappels en een pittige mayonaise van biologische eieren’, vertelt chef-kok en eigenaar Mart Scherp.

Zeewier

Alle ingrediënten zijn volgens hem vanuit een gezondsprincipe gemaakt. ‘Het broodje is van zeewier. Door gebruik van zeewater hoef ik bijvoorbeeld minder zout toe te voegen.’ Verder is de frites in plantaardige olie gefrituurd.

Om de knipoog naar de hamburgerketen compleet te maken, serveert Scherp de burger in een hamburgerdoosje. Het gerecht zit sinds maand in het verrassingsmenu van het restaurant.

Zeeuwse smaak

Het idee voor het gerecht mag dan als knipoog naar de keten met de gele M zijn ontstaan, het laat ook zien hoe Scherp bezig is met Zeeuwse producten. ‘Die willen we nog meer promoten. Daarom heeft hij de site www.dezeeuwsesmaak.nl in het leven geroepen.Ook met het oog op het vijf jarig bestaan van Scherp. Er is een speciaal onderbord ontwikkeld. Gasten kunnen dat kopen voor €19,95 als ze een vier, vijf of zesgangenmenu bestellen. De actie gaat vanaf 26 oktober in.

Reageer op dit artikel