nieuws

Edwin Kats nieuwe exploitant Chalet Royal

Restaurant

Edwin Kats wordt de nieuwe exploitant van Chalet Royal in ’s Hertogenbosch. De voormalige chef-kok van het Amstel Hotel heeft deze week zijn handtekening gezet onder een contract met de pandeigenaren van het befaamde Bosche bedrijf.

Edwin Kats nieuwe exploitant Chalet Royal

De kersverse exploitant en de pandeigenaren verwachten in het najaar van 2013 de eerste gasten te verwachten. Kats was na een buitenlands avontuur al weer enige tijd terug in Nederland en liet eerder weten het liefst een restaurant te willen starten in Amsterdam. Het wordt echter geen Amsterdam maar ’s Hertogenbosch.

‘Voor mij is het ondernemerschap een logische stap na alles wat ik heb gedaan. Met alle opgedane kennis van andere culturen en keuken wil ik graag al deze impressies delen met mijn gasten. Ik ga uit van een internationale, toegankelijke setting met sympathiek prijsniveau voor een breed publiek die passie heeft voor reizen en food’, aldus Kats over zijn nieuwe avontuur in Den Bosch.

Kats zocht voor zijn plannen een multifunctioneel pand met een goede bereikbaarheid in een aantrekkelijke regio in Nederland. Het voormalige Chalet Royal scoort op al deze punten maximaal en combineert dit met een aantrekkingskracht die ver buiten de regio zijn werk zal doen, aldus Kats. Het karakteristieke pand wordt gerenoveerd tot een state of the art restaurant dat 7 dagen per week geopend is.

Het roemruchte Chalet Royal sloot in juli 2011 zijn deuren als klassiek restaurant onder leiding van Gerrit Greveling. Inmiddels is het karakteristieke pand aan de invalsweg in Den Bosch in handen van een Brabants ondernemerskwartet bestaande uit Robert van der Wallen, John Groenewoud, Bert Kersten en John van Deursen.

Edwin Kats vertrok na een gastronomische carrière die uitmondde in twee Michelin sterren in restaurant La Rive van het Amstel Hotel voor de InterContinental Hotels Group naar het buitenland. Vanaf 2008 werkte hij achtereenvolgens twee jaar in Libanon (Beiroet) en twee jaar in het Chinese Nanjing. In deze snel groeiende stad functioneerde hij in het nieuw geopende InterContinental Nanjing eerst als Executive Chef en later als Director of Food and Beverage waar hij verantwoordelijk was voor een afdeling van 335 mensen.

Reageer op dit artikel