nieuws

Internationaal succes leerlingen Friesland College

Restaurant

Leerlingen van het Friesland College hebben de Trophy Balada-NEY gewonnen. Bart Brinksma en Jan-Willem Wierstra vertegenwoordigden Nederland tijdens de jaarlijkse internationale wedstrijd voor leerling-koks tot 21 jaar.

Internationaal succes leerlingen Friesland College

Bart Brinksma en Jan-Willem Wierstra, beiden 17 jaar, maakten indruk met een Nederlands menu en typische Roemeense gerechten. Daarbij onder andere gevulde kip, ossenhaas in groene kool en een madeleine van citroenvanille.

Beide leerlingen van het Friesland College, de jongsten in het deelnemersveld, werden ondersteund door chef de equipe Wynand Vogel en coach Guido Panjes van het Koksgilde Nationaal Team. Aan de wedstrijd in het Roemeense Constanta deden teams uit tien landen mee.

Reageer op dit artikel