nieuws

Limonadefabriek wint prijs met dessert

Restaurant

De Limonadefabriek in Streefkerk heeft de Roussillon Dessert Trophy 2012 gewonnen. Drie andere finalisten – Sandton IJsselhotel, restaurant Petrus en Paulus Hoeve en restaurant Sibelicious – moesten De Limonadefabriek voor laten gaan.

Limonadefabriek wint prijs met dessert

De opdracht voor de teams was de volgende: maak een match tussen een zelfgekozen Vin Doux Naturel uit de Roussillon en een dessert met gedroogd fruit en/of honing.

Unaniem koos de jury voor de wijn-spijscombinatie van sous-chef Arjan Kuipers en sommelier Karin Hermans. Winnaar ‘Limo’s muesli dessert’ bestond uit muesli van gedroogde ananas, mango en honinghavermout, met karnemelk-saffraansorbet en een crémeux van zandpeentjes. Hierbij schonken zij de Rivesaltes, Le Serrat 2000 van Domaine Sarda-Malet. De wijn is goudkleurig en heeft aroma’s van gekonfijt fruit, sinaasappel, mandarijn en kruidnagel.

De wedstrijd vond plaats op het ROC in Leiden.

Op 15 april 2013 doet het team van De Limonadefabriek mee aan de Europese finale van de Roussillon Dessert Trophy in Perpignan.

Reageer op dit artikel