nieuws

Ron Blaauw: ‘Licht adviserende rol bij Stedelijk Museum

Restaurant

Ron Blaauw zegt een licht adviserende rol te krijgen bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dat in tegenstelling tot berichten in de media vorige week, waarbij gesuggereerd werd dat Blaauw supervisie zou krijgen over het nieuwe restaurant in het museum.

Ron Blaauw: ‘Licht adviserende rol bij Stedelijk Museum

‘Barry de Back en André Scholten gaan de keuken leiden en ik heb hierbij een licht adviserende rol. Af en toe de gerechtjes proeven en ongeveer eenmaal per maand de keuken adviseren. Jan Semeins heeft hiervoor een aparte bv opgezet, buiten de HME Group om’, aldus Blaauw, die onder meer met Semeins in de HME Group zit.

Blaauw zegt zich overvallen te voelen door een journalist van Het Parool die hem vorige week confronteerde met zijn rol bij het Stedelijk Museum, zo laat Blaauw desgevraagd weten aan MissetHoreca.nl. ‘Ik was in het restaurant op een druk tijdstip en kreeg een belletje. Ik was een beetje overrompeld. Maar voor de duidelijkheid, het wordt geen samenwerking in de vorm zoals bij Bridges van The Grand. Daar is mijn invloed veel groter’.

De adviserende rol bij het Stedelijk Museum gaat per direct in. Bij Bridges gaat Blaauw per 1 januari 2013 aan de slag. Hij gaat bij Bridges zijn stempel zetten op de culinaire koers van het hotelrestaurant. Joris Bijdendijk wordt er de nieuwe chef. Bijdendijk werkte in het verleden samen met Blaauw.

Reageer op dit artikel