Acht teams treden op 1 maart aan om een vier gangenmenu met vis, schaal- en schelpdieren en bij behorende wijnen te koken en te serveren. Daarvan zijn er drie tweesterrenrestaurants: Da Vinci in Maasbracht (Rob van der Veeken, Anne Geiser), restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel (Menno Post en Dennis Panneman) en De Zwethheul in Schipluiden (Martijn Wetsesteijn en Leroy Pechler).
Ivy
Ook doen de sterrestaurants La Rive in Amsterdam mee (Frank van Thiel en Jordi van den Berg) en Ivy Rotterdam (Lars Albers en Saskia de Kuijper).
Winnaar Mijn Tent is Top
Naast deze deelnemers is ook Coquille in Den Bosch van chef-kok Sven Uijttewaal en gastvrouw Geertje Klein aanwezig. Zij werden bekend als winnaars van het tv-programma ‘Mijn tent is top.’
Zeeland zelf is vertegenwoordigd door twee teams: Auberge De Campveerse Toren uit Veere (Xavier Aelteman en Mark Oppeneer) en een gemengde Nederlands-Vlaamse brigade van Het Gebaar in Antwerpen met Katseveer uit Wilhelminadorp (Thijs Meliefste en Paul Labruijere).
Topjury
Een vakjury met toppers als Jannis en Claudia Brevet, Erik van Loo, Edwin en Blanche Vinke, Lucas Rive, Robert Kranenborg, Harry Baas, Geoffrey Hendrikse en William Wouters beoordeelt de kandidaten.
Vorig jaar was de hoofdprijs een reis naar The Landmark Mandarin Oriental in Hong Kong waar de Nederlandse chef Richard Ekkebus kookte. Dit jaar is er wederom een speciale prijs te verdienen die tijdens de uitreiking wordt onthuld.
Naast de Zilveren Oester, vindt op maandag 28 februari voor scholenteams de strijd om de Zilveren Mossel-trofee 2011 plaats. De organisatie van beide wedstrijden is in handen van Stichting Vakwedstrijden Horeca Goes.