nieuws

GaultMillau 2013: De Leest stijgt naar 19,5 punten

Restaurant

Restaurant De Leest in Vaassen is in de GaultMillau-gids van 2013 opgenomen met 19,5 punten, een half punt meer dan vorig jaar. ‘Totaal onverwacht’, reageerde Jacob Jan Boerma, die niet aanwezig kon zijn in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

GaultMillau 2013: De Leest stijgt naar 19,5 punten

Het restaurant van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman is in de 2013-editie van de culinaire gids opgenomen met 0,5 punt meer dan vorig jaar. GaultMillau-directeur Jan van Lissum prees het ondernemerspaar vanwege de finesses. ‘De verbouwing heeft hen nieuwe energie gegeven en dat zien we terug in het gehele restaurant, dus ook op het bord.’

Op de hoogte gebracht via sms

‘We zaten met zijn drieën in de auto en volgden de ontwikkelingen via de telefoon’, aldus Boerma. ‘We rekenden eigenlijk een beetje op een tweede restaurant met 20 punten, maar na de bekendmaking van de Chef van het Jaar (Paul van de Bunt, red.) bleef het heel lang stil. Als die er was gekomen, dan was dat op het podium bekendgemaakt.’

Niet veel later ontving Boerma een sms van Moshik Roth en Carsten Klint, waarin werd gemeld dat zijn restaurant was gestegen naar 19,5 punten. ‘We behoren nu tot de exclusieve top van de Nederlandse markt.’

Vier restaurants met 19,5 punten

Door de stijging van De Leest is het aantal restaurants met 19,5 punten gestegen naar vier. De drie andere bedrijven zijn Inter Scaldes in Kruiningen, Beluga in Maastricht en De Librije in Zwolle. Oud Sluis in Sluis van Sergio Herman staat aan top met het maximale puntenaantal van 20.

Reageer op dit artikel