GaultMillau 2013: Kromme Watergang heeft wijn-spijsspecialist

GaultMillau 2013: Kromme Watergang heeft wijn-spijsspecialist

Edwin en Blanche Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat hebben de GaultMillau 2013-wijn-spijsspecialist in dienst. Maandag 29 oktober werd Mike Dooms tijdens de Nacht van GaultMillau in het Theater aan de Vrijthof in Maastricht uitgeroepen tot Wijn-spijsspecialist van het Jaar.

Mike Dooms rende het theater door richting zijn werkgevers Edwin en Blanche Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat, nadat hij van Jan van Lissum had gehoord dat hij door GaultMillau was uitgeroepen tot Wijn-spijsspecialist van het Jaar.

Wijn-spijs onderdeel van totaalbeleving

‘Met alleen talent en passie kom je er niet meer’, las Van Lissum voor uit de beoordeling van Dooms. ‘Kennis, durf en doorzettingsvermogen zijn ook nodig. De gerechten van De Kromme Watergang onderscheiden zich door verfijning en elegantie.’

Meer dan 90 procent van de gasten eet vis, schaal- en schelpdieren, Dooms werkt dus veel met witte wijn, zo vervolgde Van Lissum. ‘Deze sommelier is altijd op zoek naar die ene wijn die het gerecht nog beter maakt. De mooiste wijn-spijscombinaties zijn onderdeel van de totale beleving in het restaurant.’

Dooms, die oprecht blij was met de toegekende award, was op het podium met stomheid geslagen. ‘Ze zijn allemaal goed, ik weet niet waarom ik heb gewonnen.’

» Bekijk hier de Bijzonder tot Onbetwistbare top GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Nieuwkomers in GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Veelbelovend lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Prijs/plezier lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Lievelingsadressen van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Aziatische lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Italiaanse lijst van GaultMillau 2013

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.