nieuws

GaultMillau Grand Prestige 2013 voor Boer en Herman

Restaurant

Sergio Herman en Jonnie Boer hebben maandag 29 oktober de Grand Prestige Award 2013 van GaultMillau ontvangen. In het Theater aan het Vrijthof in Maastricht meldde GaultMillau Nederland-directeur Jan van Lissum dat de prijs voor het eerst in de historie van de culinaire gids is toegekend aan twee chefs.

GaultMillau Grand Prestige 2013 voor Boer en Herman

‘Voor het eerst een ex aequo toekenning’, zo begon Jan van Lissum van GaultMillau de bekendmaking van de Grand Prestige Award. ‘Twee restaurants van gelijk niveau, met chefs die over de grenzen kijken.’

Inspirerende voorbeelden

Van Lissum noemt Nederlands enige driesterrenchefs ‘inspirerende voorbeelden voor hun eigen generatie en de generatie daarna. Ze presenteerden allebei kookboeken die de titel kookboek overstijgen en beiden hebben ze Nederland internationaal naar een hoger niveau getild.’

‘Ik ben heel blij dat ik dit jaar niet alleen op het podium sta’, grapte Sergio Herman, nadat ze beiden hun bijbehorende koksbuis (een zwarte voor Boer en een witte voor Herman) hadden aangetrokken. De laatste jaren rust er veel druk op mijn schouders vanwege mijn 20 uit 20 score.’

‘Op de vraag wat Boer vond van zo’n circus rondom de toekenning van de award, antwoordde hij: ‘Ik ben heel lang niet in dit circus geweest, maar ik vind dit heel bijzonder en ben hier heel blij mee. Dat voortleeft wat wij doen, dat is wat we willen. En daar offer ik me graag voor op….’

» Bekijk hier de Bijzonder tot Onbetwistbare top GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Nieuwkomers in GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Veelbelovend lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Prijs/plezier lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Lievelingsadressen van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Aziatische lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Italiaanse lijst van GaultMillau 2013

Reageer op dit artikel