nieuws

GaultMillau voorspelt verschuivingen in top

Restaurant

Restaurantgids GaultMillau laat weten dat in de top van de puntenlijst veranderingen komen. Een van de zes restaurant uit de het zogeheten topklassement stijgt, aldus GaultMillau. Dat kan met een half punt of zelfs met een heel punt naar de maximale score van 20.

GaultMillau voorspelt verschuivingen in top

Dat laat GaultMillau Nederland weten in een persbericht. De verschuiving in de top van de puntenlijst wordt maandag 29 oktober bekendgemaakt tijdens de Nacht van GaultMillau in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Vorig jaar stonden de volgende restaurants met 19, 19,5 of 20 punten genoteerd: Oud Sluis (Sluis), InterScaldes (Kruiningen), De Librije (Zwolle), Beluga (Maastricht), De Leest (Vaassen) en Boreas (Heeze).

Welke restaurant doorschuift in de top van GaultMillau maakt de gidsenmaker niet bekend. Wel laat het weten dat de gids circa 60 nieuwe vermeldingen heeft en dat er ongeveer 35 restaurants uit de gids verdwijnen.

Nieuw dit jaar is de invoering van 5 Toques (koksmutsen) voor restaurants met 19,5 of 20 punten. Daarnaast zijn voor het eerst quoteringen van 17,5 en 18,5 punten aan de classificatie toegevoegd, om volgens GaultMillau de kleine verschuivingen aan de top beter tot uitdrukking te laten komen.

Reageer op dit artikel