nieuws

Genomineerden ‘Puurste Restaurant’ bekend

Restaurant

De tweede editie van de Puur Restaurant Week, die plaatsvindt van 22 t/m 28 oktober, zal wederom het ‘Puurste Restaurant van Nederland’ voortbrengen. De drie genomineerden zijn bekend.

Genomineerden ‘Puurste Restaurant’ bekend

Eetcafé Aangenaam in Haarlem, restaurant Stroming in Heerhugowaard en restaurant De Veldkeuken in Culemborg zijn genomineerd voor de titel. Voor De Veldkeuken en Aangenaam is het de tweede keer dat ze een nominatie hebben gekregen.
Biologisch, fairtrade en duurzaam
Tijdens de Puur Restaurant Week zetten restaurants een ‘Puur Menu’ op de kaart, waarbij biologisch, fairtrade en duurzame vis centraal staan. Deelnemende restaurants staat het vrij om het Puur Menu naar eigen inzicht samen te stellen, als hierin maar biologisch, fairtrade en duurzame vis centraal staan.

Ook mag het restaurant zelf de prijs bepalen. 43 restaurants hebben zich inmiddels aangemeld voor deelname aan de Puur Restaurant Week. Dat is aanzienlijk minder dan het eerste jaar, toen er nog geen bijdrage van 150 euro werd gevraagd.

Professionele jury bepaalt winnaar

Op zondag 21 oktober wordt tijdens het Cider Festival in Amsterdam de winnaar bekendgemaakt van het ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’. De jury bestaat dit jaar uit Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca, Jeroen Thijssen, culinair journalist Trouw, en Makkie Mulder, hoofdredacteur Delicious.

Reageer op dit artikel