nieuws

Martijn Kajuiter blij met nieuwe Ierse Michelinsterren

Restaurant

Martijn Kajuiter, de Nederlandse chef van het Ierse Cliff House Hotel in Ardmore, Waterford, is blij met de twee nieuwe sterren die Michelin toekent aan Ierland. Kajuiter behoudt zelf zijn ster die hij in 2010 kreeg van het Franse instituut.

Martijn Kajuiter blij met nieuwe Ierse Michelinsterren

Het Cliff House Hotel in het Ierse Waterford heeft zijn Michelinster behouden voor 2013. De keuken staat onder leiding van Nederlander Martijn Kajuiter. Nieuwe sterren zijn er voor Anair in Galway en Locks Brasserie in Dublin. ‘Heel prettig dat we er in Ierland twee zaken met een ster bij hebben,’ aldus Kajuiter vanuit Ierland. ‘En fantastisch dat wij onze ster hebben behouden natuurlijk. Vanzelfsprekend is dat nooit voor mij.’

De Michelingids voor Groot-Brittannië en Ierland lekte voortijdig uit door een fout van Michelin zelf.

Kajuiter stapte in 2007 over van het Amsterdamse restaurant De Kas naar het Ierse Cliff House Hotel. In 2010 kreeg hij een Michelinster. De chef presenteert op 24 oktober in Dublin zijn tweede kookboek. De titel ‘Let’s go Disco’ refereert aan een uitspraak die veelvuldig te horen is in de keukens van The Cliff House Hotel tijdens het draaien van een druk service.

Het boek bevat 36 recepten, 200 foto’s, verhalen en een uitgebreid kijkje achter de schermen van het restaurant.

Reageer op dit artikel