nieuws

Merendeel Mijn Tent is Top-restaurants dicht

Restaurant

Meer dan de helft van de restaurants, die hebben meegedaan aan het tv-programma Mijn Tent is Top, is dicht. Dat blijkt uit een snelle rondgang langs de deelnemers van de destijds populaire tv-serie van Herman den Blijker.

Merendeel Mijn Tent is Top-restaurants dicht

Deze week werd bekend dat de winnaar uit de eerste serie in 2007, restaurant Coquille in ’s-Hertogenbosch, failliet is verklaard. Daarmee blijkt slechts finalist Doozo uit Leeuwarden de enige overlevende uit de serie van 2007. De andere restaurants, Suisse in Amsterdam en Como 010 in Rotterdam, sloten al eerder hun deuren. Opgemerkt moet worden dat Doozo het concept sinds het tv-programma behoorlijk heeft gewijzigd.

In 2008 namen Flinstering (Breda), Bij Jansen (Groningen), Mangu (Enschede) en Choix du Chef (Den Haag) deel aan het programma. Choix du Chef ging failliet en Mangu moest ondanks aanpassingen van het concept en wijzingen in de leiding de zaak ook sluiten.

Winnaar Flinstering en verliezend finalist Bij Jansen draaien bijna nog. Flinstering heeft wel een leidingwisseling ondergaan. Een van de initiatiefnemers is inmiddels uit de zaak gestapt.

Van de vier deelnemers uit de serie van 2009 zijn nog twee restaurants open. Dat zijn De Pastinaeck in Amersfoort en Moodz in Delft. Amiral in Apeldoorn en Golddelicious in Maastricht moesten vrij vlot na het programma hun deuren alweer sluiten.

Reageer op dit artikel