nieuws

Michelin wisselt inspecteurs over continenten

Restaurant

Michelin laat inspecteurs in verschillende werelddelen opereren, om zo meer gelijkheid in de sterren te krijgen. Japanse inspecteurs werken op toerbeurt in New York en Amerikaanse inspecteurs op hun beurt in Europa. Dat meldt Michael Ellis, sinds begin dit jaar de nieuwe topman van Michelin.

Michelin wisselt inspecteurs over continenten

Niet eerder liet een topman van Michelin zo expliciet weten dat er geschoven wordt met inspecteurs over de continenten. ‘We brengen graag Franse en Japanse inspecteurs naar New York bijvoorbeeld, of Amerikaanse inspecteurs naar Frankrijk en Italië’, aldus Ellis, tijdens een interview in New York met Eater.com.

Volgens Ellis is het belangrijk om inspecteurs uit verschillende werelddelen uit te wisselen. ‘Het is belangrijk dit te doen om ervoor te zorgen dat een Michelinster in een land hetzelfde is als in een ander land’, aldus Ellis in reactie op een vraag hoe het kan dat in Italië 33 nieuwe Michelinsterren zijn genoteerd en in New York maar negen.

Hoeveel inspecteurs Michelin wereldwijd heeft, wil Ellis niet zeggen. ‘Zijn er restaurants die we nog missen? Jazeker. We zijn verre van perfect. Het is belangrijk om naar onze lezers te luisteren, wanneer ze ons schrijven. We staan hier open voor’.

Ellis is sinds begin dit jaar de nieuwe topman van Michelin. Hij volgt Jean-Luc Naret op. Ellis vindt dat hij zelf al jaren een ‘foody’ is en wilde aanvankelijk zelf kok worden. ‘Ik trainde er vroeger hard voor om chef-kok in Parijs te worden, maar ik leerde al vroeg dat ik er niet voor gemaakt was. Ik ben altijd geïnteresseerd gebleven in eten’, aldus Ellis, die 24 jaar in Frankrijk heeft gewoond.

Reageer op dit artikel