nieuws

Restaurant Baut kondigt opening en sluiting aan

Restaurant

Amsterdam krijgt er een opvallende restaurant bij. Vrijdag 12 oktober opent bar-restaurant Baut aan de Wibautstraat. Opvallend is dat het restaurant nu al kenbaar heeft gemaakt wanneer het weer gaat sluiten.

Restaurant Baut kondigt opening en sluiting aan

Op 31 december 2014 verdwijnt Baut weer van het toneel. Het tijdelijke restaurant komt in het voormalige pand van Parool en gaat zeven dagen per week open voor ontbijt, lunch, borrel en diner.

Vanwege herontwikkelingsplannen van het stadsdeel met het pand, sluit het horecabedrijf eind 2014. Baut wil een relacxte hotspot worden met een totale oppervlakte van 900 vierkante meter, inclusief zonnig terras.

De keuken staat onder leiding van Michiel van der Eerde, die eerder werkte voor gerenomeerde restaurants als Oud Sluis, De Bokkedoorns en De Hoefslag. Hij komt over van IQ Creative, de organisatie achter de Amsterdamse horecabedrijven Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads.

Vanwege mogelijke kinderziektes kort na de opening krijgen gasten van Baut 20 procent korting op het eten gedurende de periode van 13 tot en met 20 oktober.

Baut is de eerste onderneming van Nu of Nooit BV, een bedrijf dat zich richt op het tijdelijk en duurzaam exploiteren van leegstaande gebouwen. Dit varieert van horeca tot pop-up winkels, sport- en evenementenlocaties.

Reageer op dit artikel