nieuws

Yamazato*-chef Akira Oshima krijgt eigen film

Restaurant

Er komt een docufilm over Akira Oshima, de Japanner die in 2002 een Michelinster kreeg als executive chef van restaurant Yamazato in Hotel Okura Amsterdam. De productie komt van de hand van Han Peekel, die met Oshima terugging naar de plek waar hij het koken leerde.

Yamazato*-chef Akira Oshima krijgt eigen film

Han Peekel, die landelijke bekendheid verwierf als presentator van tekenfilmprogramma Wordt Vervolgd en tegenwoordig eigenaar is van onder andere een productiebedrijf, vloog met Akira Oshima naar Japan om terug te gaan naar zijn roots.

Oshima en Peekel gingen op bezoek bij de eigenaren van het restaurant waar Oshima het vak als kok leerde. Peekel wil de mens achter de executive chef, die tegenwoordig een adviseursrol heeft bij Okura, vastleggen en laten zien.

‘Beste kok van Nederland bedanken’

Het idee ontstond, nadat Oshima in 2010 zijn taken als executive chef overdroeg aan Masanori Tomikawa. Peekel behoort tot de vaste klantenkring van Yamazato en vertelde over de docufilm tijdens het jubileumdiner ter ere van het 10-jarig jubileum van Yamazato’s Michelinster op donderdag 11 oktober.

‘Ik denk dat ik inmiddels zo’n duizend keer hier heb gegeten’, aldus Peekel tegen het exclusieve gezelschap genodigden. ‘Binnenkort hoop ik daarmee terecht te komen in het Guinness Book of Records. Na zijn vertrek wilde ik iets doen om de beste kok van Nederland te eren en te bedanken.’

De docufilm moet begin volgend jaar afgerond zijn. Of en waar deze wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel