nieuws

Bib Gourmand voor Lute Rootz van Peter Lute

Restaurant

Lute Rootz in Limmen van chef-kok Peter Lute is maandag 5 november in bezit gekomen van een Bib Gourmand. ‘Het is een heel geloofwaardige stempel voor Lute Rootz dat heel duidelijk afwijkt in zijn positionering van Restaurant Lute in Ouderkerk aan de Amstel.

Bib Gourmand voor Lute Rootz van Peter Lute

‘Masterchef’ Peter Lute noemt de toegekende Bib Gourmand voor Lute Rootz een belangrijke waardering. ‘We hebben best wat moeite gehad met de positionering van Lute Rootz. Het werd bestempeld als heel chique, maar dat is het niet en dan is dit een heel mooie beloning. Gasten vergeleken Lute Rootz te makkelijk met Lute in Ouderkerk aan de Amstel. En het klopt dat onze ambities daar anders liggen. De Bib past heel goed bij Lute Rootz. Dit restaurant heeft een eigen identiteit en dat onderschrijft deze Bib Gourmand.’

Peter Lute startte Lute Rootz in het voormalige café van zijn ouders. ‘We wilden het pand graag in de familie houden en we hebben het van bruin dorpscafé omgebouwd tot wat het nu is.’ Peter Lute staat niet zelf achter de kachel bij Lute Rootz. De keuken in Limmen staat onder leiding van Sander Graf. Gastheer is Rik Nap.

Lute Rootz biedt een drie gangen keuzemenu aan voor 32,50. ‘Gasten kunnen bij elke gang kiezen tussen vijf verschillende gerechten.’

Klik hier voor de vervallen Bib Gourmands 2013

Klik hier voor de nieuwe Bib Gourmands 2013

Klik hier voor het volledige overzicht met Bib Gourmand Restaurants

Reageer op dit artikel