nieuws

Bib Gourmands 2013: 20 erbij, 17 eraf

Restaurant

20 Nederlandse restaurants hebben maandag 5 november 2012 een Bib Gourmand gekregen. Dat heeft Michelin vanochtend bekendgemaakt. 17 bedrijven verloren hun beloning voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ons land telt nu 105 restaurants met een Bib Gourmand, drie meer dan vorig jaar.

Bib Gourmands 2013: 20 erbij, 17 eraf

Onder de nieuwkomers Les Aromes in Wahlwiller, Lef in Helvoirt, Silvester’s in Sittard en In den Rustwat in Rotterdam. Al deze restaurants serveren een driegangenmenu voor maximaal 35 euro, voor Amsterdam geldt een bovengrens van 36 euro. L’Auberge Damhotel in Edam. De Vrijheid in Gou behoren ook tot de nieuwkomers.

Ron’s Vis van de Dag in Oudekerk aan de Amstel en Brasserie Flo in Maastricht behoren tot de groep restaurants die de Bib is verloren. Beide kregen hem vorig jaar. Ook The French Cafe in Amsterdam is de Bib kwijt, evenals De Pastory in Cadier en Keer, Vanille in Eijsden, Blok’s in Amersfoort en De Burgemeester van Alkmaar in Alkmaar en TOV in Schagen.

De restaurants die hun Bib Gourmand zijn verloren, maken in theorie kans op een Michelinster. Michelin maakt op maandag 26 november bekend welke restaurants een ster krijgen.

In Belgie hebben nu 138 restaurants een Bib, waarvan 26 nieuw en 21 vervallen. In Luxemburg zijn 8 restaurants bekroond met een Bib, waarvan 2 nieuw en 1 vervallen. Het totaal voor de Benelux komt hiermee op 251 zaken, waarvan 48 nieuw.

 

Klik hier voor de vervallen Bib Gourmands 2013

Klik hier voor de nieuwe Bib Gourmands 2013

Klik hier voor het volledige overzicht met Bib Gourmand Restaurants

Reageer op dit artikel