Het aantal restaurants dat zich richt op de combinatie van bier en culinaire hoogstandjes is niet echt hoog. Maar steeds meer restaurants brasseries en eetcafés zien het promoten van het drinken van bier bij de maaltijd als een manier om zich te onderscheiden.
Het aantal zogeheten ‘bierrestaurants’ is dan ook flink groeiende, dat meldt het Bierburo. ‘Het brede scala aan verschillende bieren, biedt vele mogelijkheden’, laten zij weten. ‘De keuze voor bier aan tafel zorgt voor meerwaarde vergeleken met wijn. De ingrediënten en bereidingswijze van bier bieden smaken en mogelijkheden die uniek zijn voor deze drank.’
Inschrijven
Het Bierburo organiseert voor eetgelegenheden die de beste bier-spijs-combinaties kunnen maken zelfs een heuse competitie. De winnaar ervan ontvangt de Bier en Gastronomie Award. Vorig jaar gewonnen door Dégust in Hoogeveen. Het Bierburo wijst er op dat inschrijving voor de komende award nog mogelijk is. ‘Maar dat moet wel voor aanstaande vrijdag gebeuren.’
De competitie om de award bestaat uit de halve finale en de Masterclass tijdens Horecava 2013. Een vijftal finalisten wordt vervolgens bezocht door een deskundige jury. De uitreiking van de Bier en Gastronomie Award vindt plaats tijdens de Week van het Nederlandse Bier in mei 2013.