nieuws

Gerrit Greveling: ‘Verrassende nieuwe sterzaken

Restaurant

De nieuwe ster voor HanTing Cuisine in Den Haag is voor mij het verrassendst,’ zegt Alliance Gastronomique-voorzitter Gerrit Greveling tegen Misset Horeca kort na afloop van de presentatie van de Michelingids 2013 op de Hotelschool in Maastricht.

Gerrit Greveling: ‘Verrassende nieuwe sterzaken

‘HanTing is een restaurant waar heel veel aandacht is voor wijn-spijs. Ik vind het heel leuk dat dit nu beloond wordt door Michelin.’ Greveling noemt het een verrassende presentatie met mooie nieuwe sterzaken, zoals HanTing, Kaagjesland en Blok’s. Voor Bord’Eau is de ster voor hem een minder grote verrassing. ‘Die naam zong al heel lang rond.’

Alliance-voorzitter Greveling roemt daarnaast de tweede ster voor Alliance-lid De Treeswijkhoeve van Dick Middelweerd. ‘Ik heb er vorige week gegeten en zei toen nog tegen hem: dit is tweesterrenniveau. Heel erg leuk dit. Hij heeft hem echt verdiend.’

 

Het uitblijven van een nieuwe derde ster verrast Gerrit Greveling niet. ‘Zelf had ik daar niet op gerekend. De top van de tweesterrenchefs zit heel dicht bij elkaar. Het is natuurlijk heel lastig om daar iemand uit te pikken. Michelin wacht volgens mij nog een jaartje af tot iemand zich echt gaat ontwikkelen tot het niveau van Sergio Herman en Jonnie Boer. Interscaldes, De Leest en Beluga liggen zo dicht bij elkaar. Dat is heel moeilijk kiezen.’

» Nieuwe Michelinsterren 2013

» Vervallen Michelinsterren 2013

» Totale Michelinsterrenoverzicht 2013

Reageer op dit artikel