nieuws

Gratis blaastest bij restaurantrekening

Restaurant

Vijf restaurants in de Belgische stad Roeselare bieden gasten de laatste weken van het jaar na hun bezoek een vrijwillige alcoholtest aan. Met het initiatief, dat plaatsvindt in samenwerking met de politie en het centrum voor geestelijke gezondheidszorg, willen zij wijzen op de gevaren van alcohol.

Gratis blaastest bij restaurantrekening

Vorig jaar werden voor het eerst alcoholtesters verdeeld in twaalf Roeselaarse restaurants, zo schrijft Nieuwsblad.be. Het leverde 3600 vrijwillige alcoholtests op. Dit jaar krijgt het project navolging in vijf eetgelegenheden in de stad.

Op vrijwillige basis

Gasten van In de Bonte Os, De Oude Notelaar, Resta Cloet, Restaurant Rubens en Suurplus ontvangen bij binnenkomst een sticker om vrijwillig een bob aan te wijzen. Na het diner wordt de rekening vergezeld door een blaastest, deze gebruiken is op vrijwillige basis.

‘We willen mensen bewust maken van de gevaren van alcohol, zeker achter het stuur, ook tijdens of na een restaurantbezoek’, vertelt Eveline Vanacker aan Nieuwsblad. ‘We gaan niet met de vinger wijzen.

Bob kan diner winnen

Mensen die blazen én nuchter zijn, maken kans op een waardebon voor een diner in één van de deelnemende restaurants. Een van de deelnemende restaurateurs vertelt in het artikel dat het bedoeld is als een ludieke manier om de gasten bewust te maken van wat er tijdens een lunch of diner wordt gedronken.

Reageer op dit artikel