Rien en Carla Achterberg proberen in hun restaurant Kaagjesland in Reeuwijk al jaren, zoals Carla het omschrijft, ‘je best te doen’. ‘Michelin was in februari geweest en liet toen al weten ons vaker te willen bezoeken. Een link met een mogelijke ster hebben we echter geen moment gelegd.’
‘We hebben een ster’
Mijn man en ik volgden de presentatie vanochtend (maandag 26 november, red.) via de computer’, vertelt Carla over hoe ze het goede nieuws vernamen. ‘Ik was naar boven geweest om nog even iets te doen - omdat de bekendmaking nog niet van start was gegaan - en toen ik terugkwam, zag ik mijn man met zo’n gezicht waarvan je achteraf zegt dat je daarvan een foto had moeten nemen.’
‘Wat hij vertelde? Nou, een flink aantal keren dat we een ster hadden ontvangen’, vervolgt Carla. ‘Totaal onverwacht. We willen in niveau altijd omhoog en dan ontstaat er ambitie en groei je in zo’n proces. Maar een Michelinster? Nu al? Dat komt voor ons totaal onverwacht.’
Foto: website Kaagjesland