nieuws

Joop Braakhekke: ‘Derde ster is niet alleen de keuken

Restaurant

Joop Braakhekke dacht het zeker te weten: Beluga zou dit jaar een derde ster krijgen. Nu gokt hij op volgend jaar. Een ding weet de Amsterdamse restaurateur wel: de derde ster ligt niet alleen op het bord, wat Michelin ook beweert.

Joop Braakhekke: ‘Derde ster is niet alleen de keuken

‘Godzijdank heeft Amsterdam er weer een aantal mooie sterzaken bij’, reageert Braakhekke na afloop van de bekendmaking van de gids. ‘Maastricht mag er zijn, maar Amsterdam blijft de hoofdstad van ons land. Je ziet dat langzamerhand toch dat draagvlak voor die derde ster wordt gecreëerd. Ik denk dat hij volgend jaar komt.’

Ondanks thuisstad Amsterdam, verwacht Braakhekke dat Maastricht de derde ster eerder krijgt. ‘Ik heb Maastricht enorm in mijn hart gesloten. Beluga is er helemaal klaar voor, het had nu al gekund.’

In Amsterdam is wat hem betreft nog geen restaurant klaar voor een derde ster. ‘Het gaat ook om het verwachtingspatroon van de gast. Michelin kan wel zeggen dat het alleen om de keuken gaat, maar dat is niet helemaal waar. Je wil de entourage. Een gast wil niet van een kale tafel drie sterren eten. Dat geloof ik niet.’

Reageer op dit artikel