nieuws

Lars van Galen: ‘Michelinster was fantastisch geweest

Restaurant

We waren er klaar voor en het zou helemaal geweldig zijn als het zo was geweest, maar we zijn pas acht maanden bezig.’ Lars van Galen kookte vorig jaar een Michelinster bij landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte en vertrok naar tuindorphotel ’t Lansink in Hengelo. Daar kreeg hij geen ster, zo bleek maandag 26 november tijdens de presentatie van de rode gids voor 2013.

Lars van Galen: ‘Michelinster was fantastisch geweest

Lars van Galen wist wat er kon gebeuren toen hij acht maanden geleden samen met Richard van den Hoeven de exploitatie van tuindorphotel ’t Lansink in Hengelo overnam. De talentvolle kok kookte vorig jaar november een Michelinster voor zijn toenmalige werkgever landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Laatstgenoemde behield de ster onder leiding van SVH Meesterkok Michel van Riswick, Van Galen en ’t Lansink kregen geen ster.

Stuk in gids is positief

‘Het was helemaal geweldig geweest als het zo zou zijn geweest’, aldus Lars van Galen. ‘We waren er ook klaar voor, maar het is niet gebeurd. Ik ben een positief ingesteld persoon en heb dus ook geen zin en geen behoefte om daarin te blijven hangen.’

Voor Van Galen betekent dit ‘verdergaan waarmee we acht maanden geleden zijn begonnnen. We zijn pas kort actief als nieuwe eigenaren. Aan het team heeft het ook niet gelegen. Het stuk in de Michelingids is positief, dus er is een basis voor de toekomst.’

Bib Gourmand kwijt

Onder de vorige eigenaren was het restaurant in het bezit van een Bib Gourmand. Die was echter gekoppeld aan de oude naam van het restaurant: Kouwenberg’s.  Dit voerde de speculaties voor de toekenning van een ster aan ’t Lansink en Lars van Galen.

‘Ik benader het liever positief’, besluit Van Galen. ‘Dat we geen ster hebben gekregen, betekent dat er het komende jaar een stuk minder druk op ligt bij iedereen. Ik vind het overigens super voor De Bloemenbeek dat ze de ster hebben behouden. Mijn felicitaties aan hen.’

Reageer op dit artikel