nieuws

Michèl Lambermon stopt met Lambermon’s

Restaurant

SVH Meesterkok Michèl Lambermon stopt met Brasserie Lambermon’s in Haarlem. Lambermon en zijn vrouw Petra zijn ‘in een vergevorderd stadium’ voor een kleinschaliger horecagelegenheid elders in de stad.

Michèl Lambermon stopt met Lambermon’s

Door het vertrek van Michèl Lambermon bij Brasserie Lambermon’s in Haarlem komt de dagelijkse leiding in handen van Mylène Winkelman en Paul Feldbrugge. Chef-kok Abel Pepping volgt Lambermon op in de keuken.

‘Tijd voor iets anders na vier jaar knokken’

‘We hebben bijna vier jaar staan knokken in een groot restaurant, het is nu tijd voor iets kleinschaligers’, verklaart Lambermon. ‘Ik blijf wel mede-eigenaar van Lambermon’s Suites, de tien luxe suites boven de brasserie. De mooiste kamers van Haarlem, het loopt als een speer.’

Over wat Lambermon gaat doen, wil hij verder nog niets kwijt. ‘Het is in Haarlem en het wordt kleinschalig. We zijn in een vergevorderd stadium, ik hoop snel duidelijkheid te hebben.’

‘Doorgaan op ingeslagen weg’

De nieuwe exploitanten en chef-kok Pepping ‘gaan door op de ingeslagen weg’. ‘Lambermon’s is meer dan een begrip in Haarlem, en niet alleen vanwege de gastronomie. Voor ons is het een uitdaging om deze reputatie voort te zetten en verder uit te bouwen.’

Brasserie Lambermon’s staat met 14 punten in de nieuwe GaultMillau-gids en is opgenomen in de Lekker 2013. Volgens laatstgenoemde culinaire gids balanceert het bedrijf op de drempel van de top 100.

Foto: website Brasserie Lambermon’s

Reageer op dit artikel