nieuws

Nieuws over tweede ster Michelin via livestream

Restaurant

Kersverse tweesterrenchef Stefan van Sprang van Aan de Poel in Amstelveen hoorde het grote nieuws maandagmorgen 26 november van zijn vrouw Dorien van Rijn. ‘Ik zat thuis voor de livestream en zij was in het restaurant aan het kijken. Toen ze belde met het nieuws over de toekenning van de tweede ster, zat ik vanwege de vertraging nog te luisteren naar de nieuwe restaurants met één ster.

Nieuws over tweede ster Michelin via livestream

Kersverse tweesterrenchef Stefan van Sprang van Aan de Poel in Amstelveen was – uiteindelijk – een opvallende afwezige in Maastricht. Tijdens de bekendmaking van de nieuwe sterren voor 2013 in de Hoge Hotelschool in Maastricht zat hij thuis mee te kijken met de livestream. ‘Op maandag is het restaurant dicht en vang ik de kinderen op als die thuiskomen van school’, verklaarde de chef zijn afwezigheid.

‘We gaan helemaal niets veranderen’

‘Dit is voor mij de bevestiging dat het gaat om het eten en niet om alles daaromheen’, vervolgt Van Sprang. ‘Ik zeg mijn jongens in de keuken ook altijd dat alles wat zij maken standaard één ster waard is. En in misschien 50 procent van de gevallen ook wel twee sterren. Michelin is hier geweest, dat blijkt, maar ik ken alleen meneer Loens en verder niemand. Dit is zo gaaf!’

‘Nee, dit had ik absoluut niet verwacht. Je wilt je ene ster houden, maar ook daarmee ben je niet bezig als je aan het werk bent. We hebben het heel erg druk en dat is waar het om gaat. Ik hoop niet dat de tweede ster, zeker in deze moeilijke tijd, gasten gaat afschikken. Ik wil benadrukken dat we helemaal niets gaan veranderen aan wat we doen, ook geen prijzen.’

De Wereld Draait Door heeft gebeld

Van Sprang is zich ervan bewust dat de dag er nu alsnog heel anders gaat uitzien. ‘Ik ga zo naar het restaurant en dan zien we het wel. Ik weet dat er een tv-ploeg komt en De Wereld Draait Door heeft gebeld voor de uitzending van vanavond. Ik zal even zien of ik daar naartoe ga.’

Stefan van Sprang ontving met Aan de Poel zijn eerste Michelinster in 2008. Het restaurant behoort nu tot de lijst van achttien tweesterrenrestaurants in Nederland.

» Nieuwe Michelinsterren 2013

» Vervallen Michelinsterren 2013

» Totale Michelinsterrenoverzicht 2013

Reageer op dit artikel