Oud Sluis eerste op lijst beste restaurants Grootspraak

Oud Sluis eerste op lijst beste restaurants Grootspraak

Oud Sluis in Sluis voert ook bij Grootspraak de lijst met beste restaurants aan. Het Zeeuwse restaurant van driesterrenchef Sergio Herman krijgt van de culinaire gids een 9,9 op een waardering van 1 tot 10.

Tot Restaurant van het Jaar 2013 koos Grootspraak De Vlindertuin in Zuidlaren (een 8,5), maar de lijst met beste restaurants wordt aangevoerd door Oud Sluis in Sluis. Sergio Herman schurkt aan tegen perfectie, want zijn restaurant wordt gewaardeerd met een 9,9 (de maximale score is 10).

Negen keer een 9

Achter Oud Sluis staan vijf restaurants met score 9,5. Dat zijn Beluga in Maastricht, Inter Scaldes in Kruiningen, De Leest in Vaassen, De Librije in Zwolle en De Zwethheul in Schipluiden. Liefst negen restaurants zijn beoordeeld met een 9.

Die negen zijn: Boreas in Heeze, Ciel Bleu in Amsterdam, Ivy in Rotterdam, De Kromme Watergang in Hoofdplaat, De Leuf in Ubachsberg, Parkheuvel in Rotterdam, La Rive in Amsterdam, De Treeswijkhoeve in Waalre en Vermeer in Amsterdam.

Restaurant van het Jaar

In Grootspraak worden restaurants gewaardeerd met punten voor restaurants, trosjes voor de wijnkaart of glaasjes voor wijnbars. Het Restaurant van het Jaar kan lager scoren, omdat die keuze wordt gemaakt aan de hand van meer dan alleen menu of wijnkaart, net die extra aandacht, dat bijzondere interieur of onderscheidende karakter van de beoordeelde gelegenheden.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.