nieuws

Presentatie Michelingids volgend jaar nog niet zeker

Restaurant

Het bekendmaken van de gids 2013 middels een presentatie is Michelin goed bevallen. Of het volgend jaar weer gebeurt, ligt aan het hoofdkantoor in Parijs, laat woordvoerder Corine Riem Vis weten.

Presentatie Michelingids volgend jaar nog niet zeker

Dat Amsterdam de mogelijke locatie wordt van de presentatie volgend jaar, kan Riem Vis nog niet bevestigen. ‘Het hoofdkantoor bekijkt per jaar in welke landen een presentatie komt. Daar hebben wij als afdeling benelux weinig invloed op. Pas in het voorjaar zal meer duidelijk worden.’

Dat Nederland nu weer een presentatie kende, is mede te danken aan de komst van de nieuwe directeur Michael Ellis, die een wezenlijk andere visie hanteert als zijn voorganger. Als het aan Michelin Benelux ligt, komt er weer een presentatie, zegt Riem Vis. ‘Het is ons goed bevallen.’

Ook het voorstel dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Hotel Management School Maastricht deden voor het evenement, is van doorslag geweest. ‘Het is voor ons belangrijk dat de presentatie van de gids niet het enige onderdeel is. De presentatie van KHN en van studenten vormden een mooi geheel met de gidspresentatie.’

Overigens maakt het hoofdinspecteur Werner Loens niet veel uit. ‘Ons werk als inspecteurs verandert er niet mee, wij gaan over de inhoud van de gids, niet hoe die gepresenteerd wordt.’ Loens zelf kon ook niet in de zaal aanwezig zijn, om zijn gekoesterde anonimiteit te bewaren.

Ook Joris Prinsen van KHN zegt dat hen de presentatie goed bevallen is en dat ze volgend jaar graag weer een gidspresentatie organiseren. Waar die eventueel zou moeten plaatsvinden, laat hij nog in het midden. ‘Dat is pas stap drie. Eerst moet Michelin besluiten weer een presentatie te doen.’

Maar voor het zover is moet eerst de exacte datum bekend zijn, en een locatie en programma worden aangedragen bij Michelin, zodat in Parijs kan worden besloten hoe de inhoud van de gids 2014 wereldkundig wordt gemaakt.

Reageer op dit artikel