nieuws

Sluitingen Mijn Tent is Top ligt een stuk genuanceerder

Restaurant

Dat acht van de twaalf deelnemers van Mijn Tent is Top de deur inmiddels heeft moeten sluiten, ligt niet aan het tv-programma. Dat zegt Herman den Blijker in reactie op kritieken op het populaire tv-programma van enkele jaren geleden.

Sluitingen Mijn Tent is Top ligt een stuk genuanceerder

Den Blijker stelt dat de screening van de deelnemers goed is en dat ze door de publiciteit een vliegende start hebben gehad. ‘Dat Bij Jansen gaat en kort daarvoor Coquille kun je het programma niet aanrekenen. Ze zijn al vijf jaar bezig. Vijf jaar! Het ligt allemaal een stuk genuanceerder’, aldus Den Blijker voor de camera van MissetHoreca.nl.

De laatste weken was er de nodige kritiek op het programma. Oorzaak van deze kritiek was het aantal sluitingen en faillissementen van de deelnemers. Na drie seizoenen Mijn Tent is Top (2007, 2008 en 2009) zijn nog vier van de twaalf zaken open.

Den Blijker stelt dat er de nodige externe factoren een rol spelen bij de sluiting van de zaken. Ook merkt hij op dat de begeleiding van de bedrijven na de serie voldoende is geweest. ‘Ze hebben allemaal de mogelijkheid gehad om de aangeboden begeleiding vast te houden. Maar elke ondernemer mag hierin zijn eigen keuzes maken’.

Lees in Misset Horeca van 30 november heb complete interview met Herman den Blijker.

Reageer op dit artikel