nieuws

The Fat Duck in diepe rouw om overleden koks

Restaurant

Restaurant The Fat Duck in Groot-Brittannië is in diepe rouw. Twee koks van het driesterrenrestaurant zijn afgelopen week tijdens een verkeersongeluk in Hongkong om het leven gekomen.

The Fat Duck in diepe rouw om overleden koks

Het gaat om de 34-jarige Ivan Aranto Herrera Jorde uit Groot-Brittannië en de uit Zweden afkomstige 30-jarige kok Carl Magnus Lindgren. Eigenaar Heston Blumenthal van The Fat Duck was afgelopen dagen in Hongkong om de lichamen van zijn koks te identificeren. De overleden chefs waren om privé-reden in Hongkong en niet in opdracht van The Fat Duck.

De koks waren afgelopen week betrokken bij een verkeersongeval, Dde taxi waarin ze zich bevonden botste frontaal op een bus. Naast de twee koks kwam ook de taxichauffeur om het leven. 57 Mensen raakten gewond.

De culinaire wereld heeft geschokt gereageerd op het nieuws. Veel collega-topchefs hebben hun condoleance overgebracht aan Heston Blumenthal en zijn team.

Reageer op dit artikel