nieuws

Twee keer erkenning van Michelin voor Indonesische keuken

Restaurant

Maandag 5 november zijn door Michelin twee restaurants in Nederland met een Indonesische keuken beloond met een Bib Gourmand. Het gaat om Tempo Doeloe in Amsterdam en om DjaDjan in Bergen.

Twee keer erkenning van Michelin voor Indonesische keuken

DjaDjan in Bergen is tevreden over de bekroning met een Bib Gourmand door Michelin. ‘Wij zijn er heel trots op. Zeker omdat er niet veel restaurants met een Oosterse keuken staan tussen de 105 zaken  in Nederland met een Bib Gourmand,’ zegt eigenaar Richold Bakker. Naast DjaDjan heeft Bakker nog twee horecabedrijven in Bergen, Gusto en Nero.

Andere restaurants met een Oosterse keuken op de lijst met Bib Gourmand-zaken in Nederland zijn nieuwkomer Tempo Doeloe in Amsterdam, Spandershoeve in Hilversum en Asian Glories in Rotterdam, beide al langer in bezit van een Bib Gourmand.

‘Wij proberen authentiek te koken zonder ons te laten beïnvloeden door de Westerse Wereld,’ legt Richold Bakker het concept van DjaDjan uit. ‘We werken niet met driegangenmenu’s met voor- hoofd- en nagerecht maar bij ons kun je voor 35 euro zeker wel een complete maaltijd nuttigen. Prettig dat Michelin daar wat flexibel mee omgaat.’ Het Bergense restaurant is aangesloten bij SIR, Selected Indonesian Restaurants een samenwerkingsverband van de betere Indonesische restaurants in Nederland en België.Klik hier voor de vervallen Bib Gourmands van 2013

Klik hier voor de nieuwe Bib Gourmand Restaurants van 2013

Klik hier voor een lijst met alle 105 Bib Gourmand Restaurants in Nederland.

Reageer op dit artikel