nieuws

Vanille ‘baalt als een stekker’ van verlies Bib

Restaurant

Eigenaar en chef-kok Peter van Rooij van Vanille in Eijsden kan het niet anders zeggen: hij baalt als een stekker van het verlies van zijn Bib Gourmand. Zelfs als hij later deze maand een ster zou krijgen, is hij daar niet blij mee.

Vanille ‘baalt als een stekker’ van verlies Bib

‘Ik vind het echt klote’, reageert Van Rooij op het nieuws. ‘We krijgen heel veel gasten uit België, die bezoeken alleen Bib-zaken. We zitten nu vaak vol, maar het verlies van die Bib gaat ons echt gasten kosten.’

Hij koestert zijn Bib, meer nog dan hij een ster zou koesteren. ‘Ik denk helemaal niet dat wij een ster-zaak zijn. Dat past niet bij ons. Een ster is leuk, maar het brengt een heel ander publiek.’

Ster

Al meteen nadat de lijst bekend werd, kreeg Van Rooij van vrienden en collega’s een hart onder de riem: verlies van de Bib nu betekent vast een ster later deze maand. ‘Ik zou daar niet eens echt blij mee zijn. Als ik mag kiezen, kies ik de Bib.’

In 2009 kreeg Vanille de Bib, amper anderhalf jaar na opening. ‘Daar waren we heel trots op. We hebben die Bib altijd gekoesterd.’

Bij een recent bezoek van Michelin kreeg Van Rooij het verwijt dat hij alles mondeling verkocht, zonder kaart, en in de ogen van de bandenfabrikant niet voldeed aan de volledige eisen voor een Bib. ‘Dat heb ik direct aangepast. Ik heb nu kaartjes op tafel staan, ik heb een bib-menu. En de heren hebben zeven gangen gegeten voor €33,-.’

Van Rooij heeft verder geen verklaring voor het afnemen van de Bib. ‘Ik ben niet anders gaan koken of inkopen. En ben ook niet van plan dat te gaan doen. Maar ik baal wel.’

Klik hier voor de vervallen Bib Gourmands 2013


Klik hier voor de nieuwe Bib Gourmands 2013


Klik hier voor het volledige overzicht met Bib Gourmand Restaurants

Reageer op dit artikel