nieuws

Werner Loens: Twee dagen open is te weinig voor een ster

Restaurant

Een restaurant moet minstens vijf maaltijden serveren om in aanmerking te komen voor een ster, laat Werner Loens desgevraagd weten. Een zaak die slechts twee dagen open is, kan een ster dus vergeten.

Werner Loens: Twee dagen open is te weinig voor een ster

‘Een restaurant moet een restaurant zijn’, aldus Loens. ‘Dan moet je een aantal dagen in de week open zijn, of op zijn minst een aantal serviezen draaien. In Nederland zijn zaken zonder lunch, die zijn vijf of zes avonden per week open. Dat is echt het minimum, zeker in vergelijk met retaurants over de hele wereld.’

Een restaurant dat maar één of twee avonden open is, komt niet in aanmerking voor de gids. Vijf serviezen is minimaal.’

‘Het heeft ook geen zin zulke restaurants in de gids te zetten. Mensen uit buurt komen er, het zit elke avond dát het open is vol. Als gids wil je een service bieden door te zeggen: die restaurants zijn open, daar kun je terecht. Als een zaak elke dag vol zit, heeft het geen zin er gasten heen te sturen.’

Reageer op dit artikel