nieuws

Alliance Gastronomique kiest drie voorzitters

Restaurant

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft maandag 3 december drie nieuwe voorzitters gekozen. De nieuwe voorzitters nemen elk een eigen deel van Nederland v oor hun rekening. De voormannen zijn Jelle van Gangelen van Cordial in Oss, Marc van Gulick van Lauswolt in Beetsterzwaag en Martin van Bourgonje van Merlet in Schoorl.

Alliance Gastronomique kiest drie voorzitters

Jelle van Gangelen, Marc van Gulick en Martin van Bourgonje nemen de voorzittershamer gezamenlijk over van Gerrit Greveling. Reden voor het vertrek van Greveling – voormalig chef van Chalet Royal – is het verstrijken van zijn ambtstermijn van drie jaar. ‘Ik heb 33 jaar Alliance gedaan. Ik ga de club met een gerust hart verlaten,’ zegt Greveling. De vertrekkend voorzitter doelt hiermee op het nieuwe Alliance Bureau onder leiding van Judith ter Stege (voormalig Nespresso). Andere verandering die in is gegaan onder de leiding van Greveling is de komst van Henk Borst die de sponsoring en marketing op zich heeft genomen voor de Alliance. Door de stijgende sponsorinkomsten gaat in 2013 de contributie voor de leden met ongeveer een kwart omlaag.
De drie opvolgers van Greveling zetten geen ingrijpende koersverandering in maar borduren verder op de gemaakte stappen.

Drie voorzitters

Reden waarom gekozen is voor drie voorzitters is de tijd die het voorzitterschap in beslag neemt. ‘Als een van ons het voorzitterschap alleen op zich neemt, ben je te veel tijd uit het bedrijf. En dat kan niemand van ons zich permitteren,’ zegt Martin van Bourgonje. ‘We zijn allemaal ondernemers.’

De leiding van de Alliance is nu als volgt:
Martin van Bourgonje – Marketing
Marc van Gulick – Ledenbeleid
Jelle van Gangelen – Secretaris en voorzitter vergaderingen
Niven Kunz – Social Media
Anne-Laura Middelweerd – Penningmeester
Judith ter Stege – Alliance Bureau
Henk Borst – Sponsoring

Reageer op dit artikel