Michelin beloonde de culinaire kwaliteiten van chef Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre eind november met een tweede ster. Een week na de presentatie van Michelin spreekt Misset Horeca met Middelweerd tijdens de jaarvergadering van de Alliance Gastronomique. Middelweerd beseft – na een hectische week – hoe groot de invloed van de sterren is op zijn bedrijf. 'Onze omzet voor 2013 is veiliggesteld. Meer reserveringen. Niet alleen voor het weekend, maar ook voor de lunch.'
Middelweerd heeft van hoofdsinspecteur Loens vernomen wat de redenen zijn om hem een tweede ster toe te kennen. 'We hebben een stabiel bedrijf, boeken nog elk jaar progressie en verbeteren gerechten.'
Ondanks de lastige economische tijden gaat Middelweerd 2013 in met een grote lach op zijn gezicht. 'Het is gewoon leuk. Alles wat je meemaakt, de reacties van gasten, van vrienden, de media. En dat het ook wat doet voor je omzet is toch prachtig!'