nieuws

Failliet Barolo wordt Hof21

Restaurant

In Bergambacht is begin december Brasserie Hof21 geopend. De brasserie van chef Arno Stalenburg zit in het pand waar voorheen Restaurant Barolo zat. Deze eetgelegenheid van David Crouwel is in mei van dit jaar failliet verklaard.

Failliet Barolo wordt Hof21

Arno Stalenburg (31) is begin december in Bergambacht gestart met brasserie Hof21. Voorheen werkte hij onder de hoede van Gerrit Greveling op Golfbaan The Dutch in Spijkenisse. Daarvoor werkte hij negen jaar bij Lekzicht in Schoonhoven waarvan de laatste vier als chef.

Restaurant Barolo is in mei van dit jaar failliet verklaard en wij hebben het pand gekocht uit de veiling. In oktober konden we gaan verbouwen en op 1 december heeft de burgemeester van Bergambacht samen met Gerrit Greveling Hof21 geopend,’ vertelt chef Arno Stalenburg.

Zijn nieuwe zaak telt ongeveer 75 couverts, aangevuld met een bovenruimte waar nog eens 40 tot 50 gasten kunnen zitten. ‘Voor besloten feestjes en groepen.’ De chef beschrijft zijn keuken als ‘middenklassement. Met de nadruk op seizoenen. Ik wil voor iedereen toegankelijk zijn en door middel van specials laten zien wat ik kan.’ De sfeer omschrijft hij als warm en huiselijk. Midden in het restaurant staat nu een Dry-Aged rijpingskast om het ambacht te benadrukken.

Christiaan de Jong, chef bij Barolo ten tijde van David Crouwel werkt nu in diens jazzcafé Dizzy in Rotterdam.

Reageer op dit artikel