nieuws

Kerstmaal voor ‘rijke smaakpapillen’ kost 154.000 euro

Restaurant

Een buitengewone verwennerij voor rijke smaakpapillen.’ De Engelse chef-kok Ben Spalding bereidt een kerstmaaltijd die 154.000 euro kost. Eventuele belangstellenden eten onder andere witte truffel en eetbaar goud, en krijgen een champagne die is gebotteld voor de Eerste Wereldoorlog.

Kerstmaal voor ‘rijke smaakpapillen’ kost 154.000 euro

In Londen kan worden ingeschreven op de duurste kerstmaaltijd ter wereld, zo schrijft AD.nl op basis van een publicatie in het Engelse The Sun. Het gaat om een diner dat wordt bereid door Ben Spalding. De 25-jarige chef-kok heeft een verleden bij Gordon Ramsay en Heston Blumenthal, en werkt nu in het Londense restaurant John Salt.

De maaltijd, er is er slechts één beschikbaar, kost 154.000 euro en daarvan kunnen vier mensen genieten. ‘Dit menu is enkel voor rijke smaakpapillen, maar het zal een buitengewone verwennerij zijn’, aldus de chef-kok.

Witte truffel

In het menu zijn witte truffel en een zeldzame soort kalkoenfilet van Wagyu-rund verwerkt, aldus het artikel. Die laatste wordt bovendien omhuld met een blad van eetbaar goud en besprenkeld met peperdure pistachenoten.

Vooroorlogse champagne

Verder zijn inbegrepen een fles champagne die voor de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) werd gebotteld en een waarde heeft van 45.794 euro, kaviaar van 6.189 euro en een watermeloen van 3.218 euro.

De maaltijd wordt bij de winnende bieder thuis bereid op Eerste Kerstdag. Bieden kan via de website VeryFirstTo.

Reageer op dit artikel