nieuws

Nieuw boek voor chef Angelique Schmeinck

Restaurant

Meesterkok Angelique Schmeinck heeft een nieuw boek. Het is de opvolger van Smaakvrienden Groenten en heet Smaakvrienden Fruit. Chef Schmeinck laat in het boek zien dat elk ingrediënt zijn favoriete vrienden heeft.

Nieuw boek voor chef Angelique Schmeinck

In Smaakvrienden Fruit laat Meesterkok Angelique Schmeinck zien wat de beste vriendschappen zijn tussen ingrediënten onderling. Appel is bijvoorbeeld vriendjes met bleekselderij, noten en rozijnen. Aardbei en rabarber gaan goed samen net als tomaat en mozzarella. In Smaakvrienden Fruit zijn deze en tal van minder bekende en zelfs onontdekte combinaties van ingrediënten en bereidingen in kaart gebracht met culinaire mindmaps.

In deze mindmaps visualiseert Angélique Schmeinck vele jaren praktijk- en vooral proefervaring. Met elke mindmap fruit krijgt de lezer de inspiratie om zelf te combineren letterlijk voor ogen. ‘Smaakvrienden’ is dan ook géén receptenboek, maar een kookboek voor recepten,’ aldus Schmeinck.

Smaakvrienden Fruit is een uitgave van Karakter, het boek met 500 pagina’s kost 39,95 euro.

Reageer op dit artikel