nieuws

Nieuwe eigenaren voor Hoop op d’Swarte Walvis

Restaurant

Restaurant de Hoop op d’Swarte Walvis op de Zaanse Schans heeft nieuwe eigenaren. De eetgelegenheid was jarenlang het huisrestaurant van de raad van bestuur van supermarktconcern Ahold.

Nieuwe eigenaren voor Hoop op d’Swarte Walvis

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Ahold was jarenlang eigenaar van het restaurant, maar in de nasleep van het boekhoudschandaal dat Ahold aan het begin van deze eeuw in zijn greep hield, werd het restaurant afgestoten. Sindsdien hebben verschillende nieuwe eigenaren geprobeerd van Swarte Walvis een succes te maken.
Nieuwe eigenaren zijn de Zaanse ondernemers Ruud Keinemans, Rob LaGrand en Paul Riteco. Zij hopen dat de directie van Ahold zijn weg weer zal weten te vinden naar het restaurant, zeker als Zaandam weer de hoofdzetel wordt van het concern. Daarnaast proberen de ondernemers ook meer klanten aan te trekken uit Amsterdam. ‘Nu rijden ze vanuit de Zuidas vaak naar Ouderkerk aan de Amstel, terwijl de Zaanse Schans net zo goed bereikbaar is’, aldus Riteco.

Reageer op dit artikel