nieuws

Recepten (ex-)kankerpatiënten door Jonnie Boer***

Restaurant

Driesterrenchef Jonnie Boer van De Librije in Zwolle heeft recepten ontwikkeld voor (ex-)kankerpatiënten. De recepten bieden een helpende hand bij het ontdekken van nieuwe smaken. Aan de recepten is de website Beleefjesmaak.nl gekoppeld.

Recepten (ex-)kankerpatiënten door Jonnie Boer***

De website Beleefjesmaak.nl is maandag 17 december gelanceerd door Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije in Zwolle, schrijft Culy.nl. Het initiatief is een samenwerking van het echtpaar en de artsen Ellen Kuiper-Kramer en Otto Visser.

Smaakverandering

Beleefjesmaak.nl is een platform met recepten en tips over smaakbeleving voor (ex-)kankerpatiënten, aldus het artikel. Beleef je Smaak is het eerste initiatief dat onderzoek deed naar smaakverandering bij kankerpatiënten en zich inzet om de kwaliteit van leven voor deze groep te verbeteren.

Chemotherapie past smaak aan

Het smaakvermogen van veel patiënten wordt aangetast door een chemotherapie. Arts Ellen Kuiper-Kramer vertelt tegen Culy.nl dat uit het onderzoek blijkt dat veel patiënten behoefte hebben aan zachte, vette en romige gerechten.

In samenwerking met Jonnie Boer zijn recepten ontwikkeld op basis van het smaakpalet van (ex-)kankerpatiënten. De recepten bieden volgens de driesterrenchef een helpende hand om de nieuwe smaak te ontdekken.

Recepten op de site

De recepten, informatie en tips zijn te vinden op de website, die bedoeld is als platform voor patiënten om hun kwaliteit van leven te verbeteren en te benadrukken dat goede voeding van essentieel belang is bij het herstel.

Reageer op dit artikel