nieuws

Richard Ekkebus start restaurant in Sjanghai

Restaurant

De Nederlandse tweesterrenchef Richard Ekkebus gaat nog een restaurant runnen in Azië. Het nieuwe restaurant komt in het nieuwe Mandarin Oriental Pudong Hotel in Sjanghai. Ekkebus is al enige jaren de chef-kok van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Amber in Hongkong.

Richard Ekkebus start restaurant in Sjanghai

Het nieuwe restaurant in Sjanghai, Fifty 8 Grill genaamd, wordt zeker geen tweede Amber, laat Ekkebus weten. ‘Amber blijft mijn ‘flagship’ en ik vind dat het onmogelijk is een dergelijk restaurant te kopiëren. Amber blijft mijn enige fine dining venue, maar ik zal verschillende concepten creëren, altijd in exclusieve samenwerking met Mandarin Oriental.

De ziel in het nieuwe restaurant in Shanghai is volgens Ekkebus absoluut Frans. ‘Het Oosterse is de wijze waarop de gerechten gepresenteerd zijn. Alle gerechten worden family style geserveerd, want sharing is caring. Centraal in het restaurant is de bakker met zijn traditionele vloeroven die in het restaurant zijn brood bakt. Het is bewezen dat geur van gebakken brood mensen in een goed humeur brengt’.

Ekkebus denkt aan nog meer restaurants. Zijn focus gaat op dit moment uit naar Azië en voornamelijk China. Ekkebus laat weten dat het niet ondenkbaar is in Peking te starten. Daar opent Mandarin Oriental de komende twee jaar twee hotels.

Reageer op dit artikel